Kuchnia

Ciasta

Tarta grzechu warta




Składniki:


150 g herbatników z czekoladą
70 g roztopionego masła
2 łyżki kawy espresso
600 ml śmietany kremówki
100 g białej czekolady
200 g mlecznej czekolady
mrożone wiśnie
wiśnie z kompotu
likier wiśniowy



Sposób przygotowania:



Herbatniki kruszymy, gotujemy z rozpuszczonym masłem. Masą wykładamy dno formy i wstawiamy do lodówki. Czekoladę roztapiamy w rondelku, studzimy. Śmietanę ubijamy, miksujemy z kawą i delikatnie mieszamy z rozpuszczona czekoladą. Kolejna masa to bita śmietana połączona z roztopioną białą czekoladą. Masy przekładamy do formy i wstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Wiśnie mrożone miksujemy z dodatkiem likieru. Gotową tratę polewamy musem wiśniowym i dekorujemy wiśniami z kompotu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation