Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:
•4-5 małych kabaczków lub cukinii (wielkości polskich ogórków)
•300 g pokruszonej fety
•3 jajka
•5 łyżek kaszki manny
•dużo zielonego (natka pietruszki, koperek, szczypiorek, mięta)
•czosnek wyciśnięty przez praskę
•pieprz, chili

Kabaczki (cukinie) umyć, zetrzeć na grubej tarce i dokładnie odcisnąć z wody. Następnie wymieszać z pozostałymi składnikami i dobrze doprawić. Przygotowaną masę przełożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Warstwa nie powinna być grubsza niż 3 cm.

Piec w temperaturze 180ºC, przez około 40 minut, aż z wierzchu będzie rumiany.

Można podawać na ciepło lub zimno, z sosem jogurtowo-czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation