Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Mięso i ryby

Śledzie w sosie słodko - kwaśnym

Składniki:

500 g płatów śledziowych solonych
60 g oleju
50 g rodzynków
1/2 szklanki zalewy ananasowej
1/2 szklanki pikantnego ketchupu
3 plastry ananasa
2 cebule
1 czerwona papryka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki octu winnego
cukier
sól, pieprz

Śledzie moczyć ok. 7 godzin, zmieniając dwukrotnie wodę. Cebulę obrać, pokroić w grube pół lrążki, podsmażyć na oleju. Dodać pokrojoną paprykę. Dusić 3-4 minuty. Dodać pokrojonego ananasa, namoczone wcześniej rodzynki, ocet, koncentrat, ketchup, zalewę ananasową, pieprz, sól i cukier.Dusić jeszcze chwilę. Śledzie wyjąć z wody, osączyć, pokroić na kawałki, wymieszać z sosem.

Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation