Kuchnia

Kulinaria

Pieczona pierś kurczaka z kurkami

Składniki na 3 porcje:

250g kurek
cebula
1 duża pojedyncza pierś z kurczaka
sól, pieprz, zioła prowansalskie
3 plastry sera żółtego
olej

Sposób wykonania:

Kurki dobrze umyć, jeśli są duże to przekroić, jak małe to można smażyć całe. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Jak będzie złota to dodać kurki. Smażyć do momentu gdy płyn odparuje. Doprawić solą i pieprzem.

Pierś z kurczaka podzielić na 3 plastry. Lekko rozklepać, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Skropić olejem. Nałożyć grzyby i plaster sera.

Piec w 180 stopniach około 25minut.

Smacznego!
http://wyspasmaku.blox.pl/2012/08/Pieczona-piers-kurczaka-z-kurkami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation