Kuchnia

Kuchnia - pierożki i ...

Kluski leniwe z serem bryndza


Fix Kopytka czy leniwe - 1 opakowanie
mąka - 0.3 szklanki
ser bryndza - 200 gramów
sól i pieprz (do smaku)
cebula - 1 sztuka
masło - 2 łyżki
woda - 300 mililitrów
natka pietruszki - 0.5 pęczka


Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody oraz przeciśniętym przez praskę serem bryndza. Odstaw ciasto na 10 minut.
Następnie podsyp delikatnie mąką, podziel ciasto na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.
Wałki ciasta pokrój nożem na romby. Następnie gotuj w lekko osolonej wodzie 2-3 minuty.
Na patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Dodaj kluski oraz posiekaną natkę pietruszki. Delikatnie zamieszaj i natychmiast podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation