Uroda

Kuchnia

Sałatka z ogórków w marynacie

Składniki:
- 2 kg ogórków
- 1 kg cebuli
- 5- 6 szt. Marchwi- większe

Marynata:
- 1 i ½ szklanki octu
- 1 i ½ cukru
- 3 szklanki wody ( z kranu)
- ziele angielskie ( 10 ziarenek)
- liść laurowy ( bobkowy)- 3 sztuki
- sól


Przygotowanie:
Ogórki obrać, pokroić w grubsze plastry, cebulę w talarki, marchew zetrzeć na tarce. Wymieszać ogórki z cebulą i dobrze posolić ( 2- 3 łyżki). Zostawić na 10- 12 h. Marchew posolić osobno. Zostawić na 1 h. Wszystko zmieszać razem, odcisnąć dobrze wszystko wrzucić do gotującej marynaty. Gotować 10 minut na małym ogniu. Gorące wkładać do słoików i zakręcać. Odstawić do ostudzenia wieczkiem do dołu. Około 8 słoików.


Zapraszamy na naszego bloga http://panipanidomu.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation