Kuchnia

Kulinaria

Miodownik - przepis
Ciasto
2 jajka
0,70 dag mąki
20 dag margaryny
1 szkl cukru
2 łyżki śmietany
1 łyżka miodu
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy

Wszystkie składniki ugnieść, podzielić na 3 części do jednej dodać 1 łyżkę kakao.Każdą część wałkujemy na osobny placek i pieczemy osobno na papierze do pieczenia na złotobrązowy kolor.

Masa
3 szkl mleka
9 łyżek kaszy manny

Ugotować gęstą kaszę z podanych składników i ostudzić.

1 kostka margaryny lub masla
1 szkl cukru pudru
aromat migdałowy

Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę , stopniowo dodać kaszę a na koniec aromat.
Przekładać placki i polać polewą czekoladową- u mnie akurat na wierzchu masa krówkowa i posiekane orzechy włoskie.
Ciasto jest najsmaczniejsze na drugi a nawet na trzeci dzień, kiedy placki zmiekną i zwilgotnieją od kremu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation