Kuchnia

kuchnia

składniki:

1 opakowanie bitej śmietany w proszku + 200 ml. zimnego mleka
1 szkl. jogurtu naturalnego
1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej(u mnie Nescafe creme)
cukier lub inna substancja słodząca (wedle uznania)
1 łyżka żelatyny
4 łyżki wrzątku
Ubijamy śmietanę z mlekiem na sztywno.

Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach wrzątku i dodajemy do rozpuszczonej również w 2 łyżkach wrzątku kawy.

Jogurt mieszamy przy pomocy miksera z cukrem i połową bitej śmietany.

Wlewamy kawę z żelatyną i dokładnie mieszamy mikserem.

Deser rozlewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki aby stężał.

Dekorujemy pozostałą bitą śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation