Kuchnia

kuchnia

owsianka też może być glamour
Składniki: (2 duże porcje)
1/2 szklanki płatków owsianych( zwykłych)
1/2 szklanki jogurtu greckiego lub zwykłego naturalnego
1/2 szklanki mleka*
łyżeczka syropu z agawy ( opcjonalnie)

dodatkowo:
dowolne owoce (w całości, pokrojone lub zmiksowane), rodzynki, orzeszki, nasiona, kawałki czekolady, kakao, cynamon lub co tylko innego przyjdzie Wam do głowy

*jeśli dodajemy zwykły jogurt można dodać mniej mleka
Wykonanie:

Do słoiczka, kubka lub miseczki wsypać płatki, wlać jogurt i mleko, dosłodzić do smaku syropem z agawy. Całość dobrze zamieszać. Dodać owoce, ale równie dobrze można dodać je dopiero rano. (Ja dodałam mus z truskawek oraz całe owoce, ale dopiero rano, tuż przed podaniem owsianki.) Można również dodać rodzynki (jeśli używamy) i nasionka.

Wstawić do lodówki, najlepiej na kilka godzin/całą noc (chociaż płatki powinny zmięknąć już po około 45 minutach).
Rano wymieszać, ewentualnie dodać owoce lub inne dodatki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation