Kuchnia

Makarony

Makaron w sosie śmietanowym z leśnymi grzybami
Składniki:

leśne grzyby (jedna garść na osobę)
makaronu (wedle uznania)
śmietanka 30% (200 ml na osobę)
cebula (1/2 nie dużej na osobę)
czosnek (1 ząbek na osobę)
rozmaryn (tyle ile lubicie)
kilka gałązek tymianku
oliwa i trochę masła
sól
pieprz

Przygotowanie:

W osolonej wodzie ugotujcie makaron. Pamiętajcie, żeby był al dente ponieważ potem, wchłonie jeszcze trochę sosu. Cebulę, czosnek i zioła drobno posiekajcie a grzyby podzielcie na mniejsze kawałki.
Na rozgrzanej oliwie zeszklijcie cebulę i dodajcie posiekane zioła i czosnek. Smażcie 2-3 minuty a następnie dodajcie grzyby i łyżkę masła. Smażcie wszystko 3 minuty. Dolejcie śmietankę i zmniejszcie gaz.

Doprawcie solą i pieprzem. Jak sos zgęstnieje dodajcie makaron i wszystko wymieszajcie.

Doprawcie solą i pieprzem. Jak sos zgęstnieje dodajcie makaron i wszystko wymieszajcie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation