Kuchnia

mięsa

Poniżej kilka porad jakimi przyprawami doprawiać mięso.

Cielęcina:

bazylia, majeranek, gałka muszkatołowa, papryka czerwona, natka pietruszki, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, seler, cebula, kapary, mieszanka curry

Wieprzowina:

czosnek, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, lubczyk, mieszanka curry

Mięso pieczone na ruszcie:

majeranek, rozmaryn, tymianek, oregano, gałka muszkatołowa, biały i czarny pieprz, czosnek, cebula, papryka, pieprz kajeński, mieszanki przyprawowe - curry, chili

Wołowina:

koper, czosnek, kminek, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka czerwona, pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, jałowiec, cebula, mieszanki przyprawowe - chili i curry

Drób:

cząber, estragon, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula, mieszanka przyprawowa do drobiu

Dziczyzna:

estragon, liść laurowy, pieprz czarny, goździki, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek, jałowiec

Baranina:

estragon, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, cząber, czosnek, kminek, szałwia, cebula, natka pietruszki, mieszanki przyprawowe - chili i curry

Ryby:

bazylia, cząber, koper, lubczyk, liść laurowy, papryka, pieprz, seler, tymianek, cebula
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation