Kuchnia

Jedzenie

Sałatka z łososiem, serem camembert i cytrynowym vinegret

Składniki:

mieszanka sałat (ok 200-300 gram)
kilkanaście pomidorków koktajlowych lub 3 normalne
100 gr wędzonego łososia
krążek camemberta light
kilka "wiórów parmezanu"
kilka lisków bazylii

na vinegrette:

1/3 szklanki oliwy
sok z całej cytryny
łyżeczka musztardy francuskiej
dwa zmiażdżone ząbki czosnku
łyżeczka miodu lub kilka kropel słodzika
sól
pieprz
łyżka wody mineralnej gazowanej

Sposób wykonania:

na sałacie ułożyć paseczki łososia, ósemki camemberta i pokrojonego pomidora
sos: wszystkie składniki dokładnie wymieszać
polać sałatę sosem posypać parmezanem posypać bazylią i podawać
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation