Kuchnia

☆ Kulinarne ☆ - Potrawy mięsne - Wołowina, Wieprzowina, kiełbasa ☆

Z kulkami mięsnymi.
Zapiekanka z cukinii i pomidorów
Składniki:

2 cukinie
500 g pomidorów
2 cebule
2 ząbki czosnku
Pęczek natki pietruszki
Pęczek tymianku
3 łyżki oliwy z oliwek
3 białe kiełbaski (niezaparzone)
Łyżeczka bulionu instant
Sól morska, pieprz

Przygotowanie:

Pomidory pokroić w ćwiartki, cukinie w plastry. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść. Zioła posiekać. Olej rozgrzać. Z kiełbasy wycisnąć masę, uformować kulki i smażyć przez 5 minut, zdjąć z patelni. Na pozostałym tłuszczu smażyć cukinię przez 5 minut. Dodać pomidory, przesmażyć. Dodać zioła i kulki mięsne. Wlać 0,25 l wody, zagotować, dodać bulion. Gotować jeszcze 5 minut, doprawić solą i pieprzem. Doskonale smakuje z wiejskim chlebem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation