Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Sport i fitness

ćwiczenia, diety

Niskokaloryczny, wysokobiałkowy, dietetyczny jabłecznik. Pyszny, zdrowy deser!
→ SKŁADNIKI (Cały placek):

2 białka z jajek
2 jabłka (ok. 200g)
200g chudego sera białego
2 łyżki siemienia lnianego (ok. 10g)
2 łyżeczki cynamonu
4 łyżki płatków owsianych, błyskawicznych (ok. 30g)
1 łyżeczka miodu (ok. 25g)
→ Sposób przyrządzania:

Twaróg rozgnieść widelcem
Dodajemy białko, siemię lniane, otręby, płatki, 1 łyżeczkę cynamonu, miód i wszystko dokładnie rozgniatamy
Do żaroodpornego naczynia (delikatnie wysmarowanego oliwą z oliwek, żeby masa nam ładnie odeszła) wykładamy przygotowane ciasto, oklejamy nim spód i boki naczynia, zostawiając część na przykrycie góry
Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon (jeśli jabłko jest mało słodkie możemy dodać odrobinę miodu lub nawet słodzik)
wykładamy jabłko do naczynia, a górę wyklejamy resztą ciasta
pieczemy w temp 190 stopni przez około 25-30 minut
Ten dietetyczny jabłecznik jest przepyszny! Niskokaloryczne i wysokobiałkowe ciasto może stanowić idealny deser do śniadania, obiadu lub innego posiłku. Polecamy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation