Kuchnia

Kuchnia

Bananowe ciasteczka bez mąki i cukru

Skład:

1 szklanka płatków owsianych (niezawiarające glutenu)

garść bakali (orzechy włoskie, laskowe, migdały lub suszona żurawina)

1 łyżka wiórków kokosowych

szczypta cynamonu

1 łyżka startek skórki z pomarańczy

1 łyżka masła

1 duży dojrzały banan

2 łyżki miodu

1 jajko

1. Jajko ubijamy trzepaczką. W oddzielnej miseczce rozgniatamy banana i łączymy z miodem. Dodajemy roztrzepane jajko, masło, bakalie, płatki owsiane szczyptę cynamonu i startą skórkę z pomarańczy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Konsystencja powinna być kleista.

2. Za pomocą łyżki nakładamy ciasto na rozłożony na blasze papier do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temp. 200 stopni C przez 10-12 minut (do momentu, aż będą lekko brązowe).

Komentarz: Jeżeli w trakcie mieszania uznamy, że nasza konsystencja jest za sucha, dodajmy trochę miodu lub soku z pomarańczy. Z kolei, jeżeli stwierdzimy że jest za gęsta, proponuję dodać łyżkę wiórków kokosowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation