Kuchnia

PRZYSTAWKA

tatar z wędzonego łososia
jeśli spodziewacie się ważnych gości i chcecie zaskoczyć ich czymś wyjątkowym i wykwintnym to polecam tatara z łososia wędzonego podanego jako przystawkę. jest to idealna przystawka do eleganckiej i wykwintnej kolacji, a do tego oczywiście schłodzone, białe wino.





składniki

200 g wędzonego łososia
1 cebula
4 korniszony
olej
łyżka drobno posiekanego koperku
łyżka odsączonych kaparów
Łyżka soku z cytryny
sól, pieprz

wykonanie

cebulkę i korniszony kroimy w kostkę. Łososia rozdrabniamy. dodajemy olej, sok z cytryny, kapary i pokrojony koperek. delikatnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. przed podaniem ozdabiamy plasterkami korniszona, kaparami i koperkiem.

podajemy z pieczywem np. orkiszowym lub białym
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation