Kuchnia

Kremy

Konfitura truskawkowa z galaretką agrestową i miętą - przepis



Składniki:
2 kg truskawek - bardzo dojrzałych
2 galaretki agrestowe
około 20 listków mięty - dałam pieprzową

Przygotowanie w Speedcook:
truskawki umyć, odszypułkować
umieścić truskawki w naczyniu miksującym, ustawić obroty na 2 i czas 5 sekund
następnie dodać galaretki, drobniutko pokrojoną miętę i gotować: nastawić tyko 1 obrót, temperaturę 100 stopni, czas 15 minut
gorącą konfiturę nakładać do czystych i suchych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem, żeby się porządnie zassały

Zdjęcie - Konfitura truskawkowa z galaretką agrestową i miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Przygotowanie tradycyjne:
truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na plasterki, takie 0,2-0,3 cm
umieścić truskawki w garnku z grubym dnem, pogotować na średnim ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając
po tym czasie dodać galaretki, pokrojono drobniutko miętę, wymieszać i pogotować kolejne 10 minut już na większym ogniu, cały czas mieszając
gorącą konfiturę nakładać do czystych i suchych słoików, zakręcić, odwrócić do góry dnem, żeby się porządnie zassały
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation