Kuchnia

Kuchnia

Salsa chicken casserole


1 szklanka surowego ryżu
1 szklanka kukurydzy
1 puszka czarnej fasoli
1 słoik salsy
1-1,5 szklanki bulionu z kurczaka
½ łyżeczki chili w proszku
½ łyżeczki oregano
1 podwójna pierś z kurczaka
1 szklanka tartego sera
2 dymki


Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Odsącz i krótko przepłucz czarną fasolę. Wymieszaj suchy ryż, fasolę, kukurydzę, salsę, bulion z kurczaka, chili w proszku i oregano. Przełóż do naczynia do zapiekania.
Pokrój piersi kurczaka na trzy części każda. Włóż kawałki kurczaka, przykryj naczynie, piec przez godzinę.
Gdy ryż będzie miękki, posyp serem i zapiec, aż ser się roztopi. Posyp pokrojoną dymką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation