Fotografia

fotografia kulinarna

Puszysty sernik wielkanocny

Skład:

800g pótłustego sera twarogowego
1 kostka masła
6 żółtek
6 białek
1 szklanka cukru (ok. 240 g)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 budyń waniliowy (proszek)
60 g kaszy manny
1 łyżka startej skórki z limonki
cukier puder do posypania

. Twaróg ucieramy z masłem, dodajemy budyń (proszek), kaszkę manną, startą skórkę z limonki oraz proszek do pieczenia. Żółtka miksuejmy z cukrem, a następnie łączymy z masą twarogową. Z białek ubijamy sztywną pianę (w trakcie ubijania możemy dodać szczyptę soli). Gotową pianę dodajemy do ciasta i otrożnie mieszamy całość.

2. Gotowe ciasto przekładamy do wysmarowenj i obsypanej bułką tartą tortownicy. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni C przez ok. 1 godzinę. Po godzinie, wyłączamy piekarnik i uchylamy lekko drzwiczki. Następnie wstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Zdecydowanie lepiej będzie kroił.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation