Kuchnia

MNIAMMM

dla 4 osób

1 mała kapusta pekińska
1 mała cebula
1 średnia pietruszka
kawałek selera (wielkości pietruszki)
1 mała papryka (u mnie czerwono-zielona)
125g rukoli
1/2 łyżeczki koperku suszonego
1/8 łyżeczki pieprzu czarnego
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki bazylii
4 jajka na twardo




przygotowanie


pokrojone warzywa bez sałaty wrzucamy do garnka i zalewamy wodą tak aby jej poziom zrównał się z warzywami, wsypujemy przyprawy. gotujemy pod przykryciem do miękkości wszystkich warzyw. teraz dorzucamy rukolę i gotujemy jeszcze 3-5 minut. ostygniętą blendujemy. podajemy na ciepło z jajkiem na twardo.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation