Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SHORTBREAD



200g masła
100g mąki pszennej
100g mąki ziemniaczanej
100g cukru (musi być bardzo drobny lub cukier puder)
cukier z prawdziwą wanilią lub ekstrat waniliowy lub aromat



-Wymieszać obie mąki i cukier oraz cukier waniliowy
-wgnieść masło
-wyrobić szybkie ciasto
-można na chwilę włożyć do lodówki
-rozwałkować na papierze na wielkość taką jak jest blacha do pieczenia (ja piekę na blaszce z piekarnika)
-widelcem porobić dziurki w cieście
-ciasto pociąć na takie kawałki jakie chcemy aby były ciastka
-ciasto podczas pieczenia zgubi trochę te nacięte linie ale będzie można po upieczeniu łatwo je ułamać lub przeciąć nożem
-nagrzać piekarnik 160st
-piec ok 20-35min
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation