Kuchnia

Jedzenie i słodkości

Rich & potargane ciasto czekoladowe celebracji

składniki

Na ciasto :
1 3/4 szklanki ( 220 g ), mąka uniwersalna
2 szklanki ( 400 g) cukru granulowany
3/4 szklanki ( 90 g ), Cacao Barry kakao w proszku - Extra Ciemny
2 łyżeczki (10 g) sody oczyszczonej
1 łyżeczka (5 g ), proszek do pieczenia
1 łyżeczka (9 g ) sól
2 jajka , w temperaturze pokojowej , delikatnie bity
1 szklanka (237 ml), silny, gorący czarnej kawy lub espresso
1 szklanka (237 ml), maślanka , temperatura pokojowa
1/2 szklanki (119 ml), olej roślinny
1 łyżka (15 ml) czystego ekstraktu waniliowego
Dla buttercream Beza Szwajcarskiej
5 dużych białka ( 150g )
1-1/4 szklanki ( 250 g) cukru pudru
1 funt ( 4 paluszki ) masła , zmiękczona , pokroić w kostkę
2 łyżeczki ( 10 ml) czystego ekstraktu waniliowego
szczypta soli

instrukcje

Dla warstw ciasta :
Rozgrzej piekarnik do 350 F. przygotować 2 x 9 "(lub 3 x 8 " na nieco krótszych warstw ) ciasto patelnie z masła i mąki lub pergaminem.
W misce mikserem wyposażonym w mocowania mieszadła , przesiać wszystkie suche składniki . Dodaj pozostałe składniki do mieszanki i mieszać przez 2 minuty na średnich obrotach ( może trzeba plastikową osłonę przeciwbryzgową , że pochodzi z mieszaczem) .
Podzielić wśród przygotowanych patelni . Ciasto będzie liquidy .
Piec przez 20 minut , a obracanie naczyń w piecu . Ciasta są wykonywane , gdy wykałaczka lub szpikulec jest czyste, około 35 minut . Staraj się nie overbake .
Fajne na rusztach do 20 minut , a następnie delikatnie odwrócić na stojakach , aż całkowicie cool.
Dla szwajcarskiego Beza buttercream :
Przetrzyj miskę Mikserem z ręcznikiem papierowym i octu , aby usunąć wszelkie ślady smaru. Dodaj pianę z białek i cukru , i dusić na garnku z wodą ( nie wrzącą ) , cały czas ubijając , aż temperatura osiągnie 140 ° C , lub jeżeli nie masz termometru cukierków , ażcukier całkowicie się rozpuści , a białka są hot .
Z whisk mocowania mieszadła , zaczynają wzbudzać aż mieszanina jest gruby , błyszczący , i cool. Przełączanie do mocowania mieszadła i , mieszając na średnich obrotach , stopniowo dodawać miękkie masło w kawałkach , aż włączone , i mieszać , aż osiągnie ona jedwabiście gładką fakturę (jeśli ścina , utrzymać mieszanie i powróci do wygładzania ) .
Dodaj wanilię i sól i dobrze wymieszać .
Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez okres do jednego tygodnia , pozostawiając w temperaturze pokojowej , gdy są potrzebne , rewhipping w mieszalniku przez 5 minut .
Czy można zamrozić na okres do 6-8 tygodni .

Notatki

* Jeśli robi ruffly ciasto, można zwiększyć przepis na ciasto o 50% na 3 -warstwowej ciasta ( lub 6 , jeśli pokroić każdy na 2 ) i dokonać buttercream x 3 . Wymaga tony i tony buttercream . Zaufaj mi !

** To ciasto jest na tyle solidny , aby być stosowane pod kremówki , ułożone , itp. , ale także wystarczająco wilgotne i smaczne też iść na
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation