Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy

Jajka faszerowane mozzarellą, pomidorami i bazylią




Składniki:

• 4 jajka
• 1 kulka mozzarelli
• 1 łyżeczka oliwy extra vergine
• 8 liści bazylii
• 1 pomidor
• sól morska i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie: Ugotować jajka (włożyć na wrzątek i gotować przez 10 minut), obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, włożyć je do miseczki i pokruszyć lub rozdrobnić widelcem. Dodać pokrojoną w małą kosteczkę mozzarellę, oliwę i posiekane liście bazylii (2 liście pozostawić do dekoracji). Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pomidora sparzyć wrzątkiem, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona a miąższ pokroić w drobną kosteczkę, dodać do reszty składników i wszystko wymieszać. Powstałym farszem wypełnić połówki białek, ułożyć na półmisku. Skropić oliwą, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, udekorować pozostałą posiekaną bazylią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation