Kuchnia

Grill, piknik

orientalne szaszłyki
składniki (na 4 osoby)
- 600 g polędwiczek wieprzowych
- 1 kawałek świeżego imbiru
- 5 łyżek marynaty teriyaki kikkoman
- 1 ananas
- 150 g ciemnych winogron
- 5 łyżek słodkiego sosu sojowego kikkoman
sposób przygotowania:
polędwiczki umyj, osusz i pokrój w kostkę (ok. 2 x 2 cm). obierz imbir, drobno go posiekaj i wymieszaj z marynatą teriyaki. dodaj polędwiczki i marynuj przez ok. 30 min. następnie obierz ananasa i pokrój go w 1 cm plastry. umyj winogrona. owoce polej słodkim sosem sojowym kikkoman. owoce i mięso umieszczaj na przemian na długich wykałaczkach do szaszłyków. piecz na grillu lub w piekarniku ok. 15 minut.
czas marynowania: 30 minut.
czas przygotowania: około. 35 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation