Wnętrza

Home Sweet Home

Kurczak curry z jogurtem

5.Przygotuj sałatkę: ogórka oraz rzodkiewkę umyj i pokrój w drobną kostkę. Orzechy pokrusz i dodaj do warzyw. Całość zalej sosem sałatkowym, po czym dokładnie wymieszaj.

1.Oczyść podudzia z kości, pokrój w dużą kostkę ok. 2 cm. W moździerzu skrusz ziarna kolendry. Kurczaka zamarynuj w Przyprawie Knorr, kolendrze oraz jogurcie. Odstaw na co najmniej 2 godziny.

2.Pokrój marchew w cienkie paski, szalotkę w piórka, a czosnek posiekaj.

3.Rozgrzej tłuszcz na patelni, podsmaż szalotkę, czosnek i marchewkę. Dodaj curry i smaż jeszcze chwilę do momentu, kiedy przyprawa odda cały aromat. Odstaw warzywa na talerzyk.

4.Smaż na tej samej patelni kawałki mięsa przez 3-4 minuty z każdej strony. Dodaj warzywa oraz śmietanę. Dopraw cynamonem i duś ok. 15 minut.

5.Dodaj na koniec zielony groszek, dopraw całość sokiem z cytryny. Podawaj z ryżem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation