Kuchnia

kulinaria

Pierś kurczaka nadziewana pesto i mozarellą
Składniki (na 4 porcje):

2 pojedyncze filety z piersi kurczaka
pesto z bazylii (domowe lub kupne)
1 duża kulka mozzarelli
pieprz

Przygotowanie:

Każdy filet przekroić wzdłuż na pół i delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Mięso z obu stron dokładnie posmarować pesto (jeżeli używamy pesto, które nie zawiera soli, dodatkowo posolić). Na każdym płacie ułożyć po kilka plasterków mozzarelli i złożyć na pół. Boki filetów spiąć wykałaczkami, tak aby całość pozostała płaska. Sznycelki smażymy na suchej patelni, ponieważ pesto, którym zostało posmarowane mięso, zawiera wystarczającą ilość tłuszczu do smażenia. Smażymy na średnim ogniu około 7 minut z każdej strony.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation