Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

zupy

Zupa neopolitańska
-
1 litr bulionu warzywnego
150 gramów serka topionego śmietankowego
1 duży por (biała i kawałek zielonej części)
2 łyżki kwaśnej śmietany 12 lub 18%
2 małe marchewki
pęczek zielonej pietruszki
sól, pieprz (optymalnie biały)
6 kromek chleba tostowego
1 kopiasta łyżka masła


Bulion zagotować, wrzucić marchewki starte na dużych oczkach, gotować przez 10 minut.
Serek pokroić w kosteczkę, wrzucić do zupy, podgrzewać cały czas mieszając do rozpuszczenia serka.
Pora pokroić w talarki, podsmażyć na łyżce masła przez 5 minut, dodać do zupy.



Całość doprawić. Gaz wyłączyć, po paru minutach dodać śmietanę, wymieszać.
Chleb tostowy pokroić w kostkę, usmażyć na złoto na maśle.



Zupę podawać z grzankami i posiekaną zieloną pietruszką.
Kobieceinspiracje.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation