Kuchnia

Desery, pyszności - różne słodkości

Sposób przygotowania

Z lodów uformuj kule i włóż je do zamrażalnika.
Gdy dobrze się zmrożą, wyjmij je, przekrój na pół i wydrąż. We wgłębienia nałóż krem czekoladowy (np. nutella). Następnie złóż kule z powrotem i ponownie włóż do zamrażalnika na nie mniej niż 10 min.
Po wyjęciu zanurz lody w zagęszczonym mleku i obtocz w plastrach migdałów.
Udekoruj talerz, robiąc wzdłuż rantu na przemian kropki z kremu czekoladowego (np. nutella) i zagęszczonego mleka, a następnie „rozmaż” je jak na zdjęciu, rysując np. wykałaczką linię biegnącą wzdłuż przez ich środek.
Na środku talerza ułóż kule lodowe, dodaj do dekoracji przekrojone truskawki i listki mięty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation