Kuchnia

Makarony

Pulpety w sosie pomidorowym z makaronem

Składniki:

0,50 kg mięsa mielonego
1 cebula
mniejsza marchewka
koncentrat pomidorowy
1 jajko
2 łyżki kaszy manny
odrobina mąki
sól, pieprz, papryka słodka w proszku
makaron grubszy np. świderki, rurki, falbanki

Etapy przygotowania:

Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulką, jajkiem, kaszą manną, przyprawić solą i pieprzem. Kulać małe kulki i obtoczyć w mące. Zagotować wodę, drobno pokroić marchew i dodać do wody. Powoli wkładać pulpety do wody, gotować 25-30 minut. Na koniec dodać 2 łyżki przecieru pomidorowego, doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką słodką. Ugotować makaron i podawać z pulpetami. Posypać świeżą natką pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation