Kuchnia

dania

SPOSOBY NA SMACZNE I UDANE NALEŚNIKI


Kilka praktycznych wskazówek dotyczących przygotowania ciasta naleśnikowego i smażenia naleśników


• Do ciasta naleśnikowego zawsze dodawaj mleko słodkie lub kwaśne, wymieszane pół na pół z wodą. Naleśniki przygotowane na kwaśnym mleku przywierają do patelni.

• Ciasto naleśnikowe będzie smaczniejsze, a poza tym nie przywrze do patelni, jeśli dodasz do niego łyżkę oleju lub stopionego masła. Wtedy będziesz mogła smażyć naleśniki na patelni teflonowej bez tłuszczu.

• Jeżeli chcesz, aby naleśniki były bardzo pulchne, zamiast zwykłej wody przegotowanej, dodaj wodę mineralną gazowaną.

• Smak naleśników zmienisz, dodając do ciasta kakao, cynamon, startą skórkę pomarańczową lub likier pomarańczowy.

• Aby pierwszy naleśnik zawsze się udał musisz bardzo mocno rozgrzać patelnię.





we-dwoje.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation