Design

Design

CAKE CHOCOLATE naleśniki z kremowym kremem czekoladowym


12 porcji

20 do naleśników o średnicy 19 cm

80 g gorzkiej czekolady (72%)
500ml mleka
1 i 1/4 łyżki. mąka pszenna
(Objętość Cup = 250 ml)
3 średnie jaja kurze
3 łyżki. litr. ciemny rum
2 łyżki. litr. cukier puder
2 łyżki. litr. masło
1 łyżka. litr. kakao w proszku
szczypta soli morskiej

olej roślinny do pieczenia naleśników

Do kremu:

600 ml śmietany (33% tłuszczu)
200 g białej czekolady
2 łyżki. litr. cukier waniliowy

Do dekoracji:

100 g gorzkiej czekolady (ruszt)
maraschino cherry
liści mięty w razie potrzeby

Stopić czekoladę w kąpieli wodnej i wlać 250 ml ciepłego mleka.
Ubić pozostałe mleko z 1 szklanka przesianej mąki, proszku kakaowego,
cukier i sól. Wprowadź bita do piany z jajek i dobrze wymieszać.
Roztopić masło i dodać do ciasta razem z rumem i czekoladą rozpuszczoną.
Dokładnie wymieszać i odstawić na 2-3 godziny.
Rozgrzać patelnię, tłuszcz to z odrobiną oleju roślinnego.
Wlać 1 łyżkę ciasta, zrobić ruch kołowy patelnię, ciasto płynęła po powierzchni, gotować 1 minutę. Pancake szpachelki, aby przerzucić na drugą stronę i smażyć przez 30 sekund. Pieczemy naleśniki, aż ciasto jest zakończona. Naleśniki gotowy przenieść do miski z pokrywką, ostudzić całkowicie.
Bicz krem ​​schłodzoną śmietanę z miksera, stopniowo dodając cukier waniliowy,
do stabilnych szczytów. Stopić białą czekoladę w kąpieli wodnej.
Wprowadzić rozpuszczoną czekoladę do śmietany, kontynuując ubij śmietany na najniższym mieszarce.
Montaż ciasto. Umieść jeden naleśnik na półmisku, cienką warstwę kremu, przykryć naleśnik, powtórz to dla wszystkich naleśniki. Płaszcz góra i boki ciasta z kremem, posypać wiórkami czekolady. Udekorować górze pozostała tort z strzykawki ciasta z dyszy, "gwiazda", maraschino cherry i liści mięty. Ciasto super na co najmniej 3-4 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation