Kuchnia

Przepisy

galaretki Reggae

Składniki:
na 6 porcji
1 galaretka pomarańczowa
1 galaretka agrestowa
1 galaretka cytrynowa
1 banan
kiwi do ozdoby
Galaretki przygotować wg. przepisu. Pomarańczową galaretkę wstawić do lodówki, aby szybciej stężała. Kiedy będzie już bardzo gęsta, ale jeszcze nie całkowicie zastygnięta, przelać do przygotowanych pucharków. Do lodówki wstawić zółtą galaretkę. Jej konsystencja przed przelaniem do pucharków powinna być rzadsza od pomarańczowej, tak by można było w niej zatopić plasterki bananów. Ostatnia galaretka powinna mieć konsystencję pośrednia między zółtą, a pomarańczową i należy ją wlewać, gdy żółta galaretka jeszcze całkowicie nie stężeje. Trochę zabawy i reggae galaretki gotowe :)

Porada: Galaretki będą miały bardziej intensywny smak, jeśli część wody zastąpimy sokiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation