Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

przepisy

CHŁODNIK młode buraki są pyszne i bardzo zdrowe, a ich liście także zawierają dużo witamin i są bardzo smaczne
- botwinkę porządnie myjemy, ktoimy w kostkę razem z łodygami i zdrowymi liśćmi
- wrzucamy do garnka, zalewamy niewielką iloscią wody
- gotujemy do miękkości z rozgniecionym ząbkiem czosnku i kostką bulionową- botwina straci na objętości podczas gotowania, wody powinno być tyle, żeby była przykryta - im mniej, tym chłodnik będzie gęstszy i bardziej esencjonalny
- kiedy zupa przestygnie, dodajemy kefir/jogurt, pokrojoną w paski szynkę (opcjonalnie), i ogórek w kostkach, doprawiamy do smaku
- buraki powinny być słodkie, ale jeśli takie nie są, można dodać trochę cukru, jeśli kefir/jogurt nie są dośc kwaśne, dodać trochę soku z cytryny
posypujemy posiekanym koperkiem, im więcej, tym zdrowiej
-zupa powinna mieć piękny ciemnoróżowy kolor
- chłodzimy, przed podaniem dodajemy pokrojone jajko
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation