Kuchnia

jedzonko

Szybkie bułeczki zapiekane z salami

Składniki

bułeczki kajzerki najlepiej albo kromki z weki czy tez francuza - podane składniki sa na ok. 6 bułek
100g salami drobno pokrojone (ja do tego zazwyczaj kupuje krojone węgierskie paprykowe z Lidla)
ser zołty starty tez ok 100 gr lub ona oko
majonez (1-2 łyżki ja daje na oko)
śmietana 18% (1-2 łyżki ja daje na oko)

Etapy przygotowania

Rozgrzac piekarnik na 180st. Składniki mieszamy ze soba (poza bułkami) by powstała fajna masa. Bułki przekroic na poł, posmarowac masa, przełozyc na blache na papier do pieczenia i wstwic do piekarnika. Piec ok 15 minut do czasu gdy bułki sie zapieką na złoto. Polecam! Smacznego.
Dodam podałam je na kolacje dziewczynkom w jej urodziny i okazało sie ze bułeczki znikneły w jednej chwili a jedna z dziewczynek najwiekszy niejadek jakiego znam, o dziwo zjadła, pochwaliła i nawet poprosiła o przepis dla mamy:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation