Kuchnia

przetwory

Rzodkiewki w curry

500 g. rzodkiewek [ok. 3 pęczków]
0,5 szkl. przegotowanej wody
0,5 szklanki cukru
0,25 szklanki octu
1 płaska łyżka soli
garśc posiekanego koperku
1 łyżeczka gorczycy
0,5 opakowania curry
Ziele angielskie, liść laurowy
Wykonanie: Rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki. Wodę, cukier, sól, ocet, gorczycę, curry, liść laurowy, ziele angielskie wymieszać, postawić na delikatnym ogniu, gotować aż cukier i sól się nie zorpuszczą. Wsypać koperek, Wymieszać z rzodkiewkami. Odstawić co najmniej na 2 godziny. Po tym czasie nakładać do słoiczków razem z zaprawą. Pasteryzować ok. 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation