Kuchnia

Ciasta, ciastka, desery 2

Zapiekane jabłka na słodko

- 8 jabłek (u mnie odmiana Piros - uwielbiam letnie jabłka! :)
- pół szklanki malin
- 2 łyżki jagód Goji
- łyżka siemienia lnianego
- łyżka sezamu
- łyżka miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- pół łyżeczki kardamonu
- 5 czubatych łyżek płatków owsianych górskich
- 4 białka jaj

Jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy białko jaj, cynamon, kardamon i mieszamy łyżką.

Do jabłek dodajemy maliny, sparzone wrzątkiem jagody Goji i ziarna. Mieszamy wszystko, doprawiamy miodem i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 35 minut.

Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zajadamy ze szklanką kefiru - smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation