Kuchnia

Kulinarnie

Kopalnia Smaków...: Truskawkowa Chatka
1 margaryna (25dag)
60 dag sera białego trzykrotnie mielonego( ja używam philadelphi)
1 szk. cukru pudru
Kilka kropli barwnika spożywczego (czerwonego)
aromat waniliowy
6 p.herbatników
Kilka swieżych truskawek lub innych owoców sezonowych
polewa czekoladowa


Margarynę i cukier puder ukręcić ,dodać serek i aromat. Odłożyć 3/4 masy białej a do reszty dodać barwnik.
Na pasku folii aluminiowej rozłożyć trzy rzędy herbatników (jeden przy drugim) po około 11 szt. w rzędzie.
Na tym rozsmarować masę czerwoną.
Na masę ułożyć resztę herbatników w ten sam sposób jak poprzednie.
Na tym rozsmarować masę białą.
Na środku ułożyć truskawki i następnie składać boki do środka na kształt domku. Zawinąć folię aluminiową i wstawić do lodówki na 12 godz.
Po wyjęciu polać polewą i dowolnie udekorować!

Obiecuję, że następnym razem jak bedę robić Chatkę zrobię kilka fotek z instrukcją skałdania - dla tych , którzy
tego ciasta nie znają :)
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation