Fotografia

Fotografia

OBIAD

Sztućce układamy po bokach talerza w takiej kolejności, w jakiej są używane: najdalej od talerza te, którymi najpierw się posłużymy, po prawej stronie nóż obiadowo-deserowy ostrzem zwrócony do talerza, potem nóż stołowy. W podobnym porządku ustawiamy po lewej stronie widelce. Sztućców obiadowo-deserowych używamy do przystawek jak i do obiadów. Natomiast sztućce stołowe wykorzystujemy tylko przy daniach głównych. U góry talerza kładziemy łyżkę do bulionu.

1. Łyżka do bulionu
2. Widelec obiadowo-deserowy
3. Widelec stołowy
4. Nóż stołowy
5. Nóż obiadowo-deserowy
6. Nóż do owoców
7. Widelczyk do owoców
8. Koziołek – podstawka pod noże
9. Serwetnik – obrączka

hefra.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation