Kuchnia

Zapiekanki, makarony, fast-foody itp.

Kluski kładzione z grzybami
Składniki

5 dag suszonych grzybów
1/2 pęczka natki pietruszki
4 jajka
4-5 dag masła
12 dag mąki
sól


Sposób przygotowania

Namoczone uprzednio i ugotowane grzyby drobno kroimy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Umyte jajka wybijamy ze skorupek, oddzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z masłem, wsypujemy przesianą mąkę, solimy. Mieszamy lekko z pianą ubitą z białek i przygotowanymi grzybami. Kładziemy łyżką podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę, zanurzając łyżkę za każdym razem w wodzie. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem. Po wypłynięciu odcedzamy i od razu podajemy, np. do drobiu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation