Architektura

Architektura

Ciasto z mikrofali w 3 minuty, Pycha!
Składniki:
4 łyżki mąki
4 łyżki cukru
1/8 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka kakao
1 łyżeczka rozpuszczalnej kawy
1 jajko
3 łyżki mleka
3 łyżki oleju
1/4 łyżeczki aromatu pomarańczowego
1/2 łyżeczki masła do wysmarowania miski

W misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce roztrzepujemy jajko, mleko i olej oraz aromat. Obie miski łączymy i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao i łyżeczkę kawy. Dokładnie mieszamy. Ciasta lejemy naprzemiennie (jasne, ciemne, jasne...itd.) na środek (tylko na środek!) wysmarowanej masłem miski. Gotową zebrę wstawiamy na 3 minuty do mikrofalówki na największą moc.Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation