Kuchnia

gotujemy

Zapiekana karkówka w sosie śmietanowo-borowikowym
Składniki
600 g karkówki
2 zupy borowikowe w proszku
ok. 400 ml śmietany 18%
pół szklanki wody
2 łyżki oleju
Wykonanie
Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy karkówkę z obu stron, po czym przekładamy ją do naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy z wodą i zupami w proszku i zalewamy mięso. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 °C i pieczemy ok. 1 godziny (do miękkości mięsa)
http://kuchniabezvat.pl/2013/10/02/przepisy/zapiekana-karkowka-w-sosie-smietanowo-borowikowym/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation