Święta i uroczystości

wielkanoc

Jajka faszerowane wędzoną rybą
Składniki:

150 g wędzonej ryby (np. pstrąga)
4 duże jajka
1/2 małej cebuli
1 łyżka majonezu
pieprz
kilka gałązek zielonego koperku

Sposób przyrządzania:
Umyj jajka i włóż do garnka z zimną wodą. Od momentu zagotowania gotuj jeszcze przez 7 minut. Odstaw do wystygnięcia. Przestudzone jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij na miseczkę i rozgnieć widelcem. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Połowę ryby drobno pokrój i dodaj wraz z posiekaną cebulą do żółtek. Do masy dodaj majonez, pieprz i dokładnie wymieszaj. Gotowa pastę nałóż w miejsce żółtek. Na wierzchu każdego jajka ułóż kawałek pozostałej wędzonej ryby i gałązkę koperku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation