Kuchnia

ciasta

Tiramisu - najlepsze, bez śmietany - Moja Delicja
Kiedy pierwszy raz spróbowałam deseru Tiramisu – od razu się w nim zakochałam. Pomimo, że nie jestem kawoszem i kawy nie pijam, chyba że muszę :)
Niestety nie każdy deser Tiramisu jest taki sam. Jest mnóstwo przepisów, również takich z dodatkiem bitej śmietany. Powiem szczerze, że dla mnie prawdziwe tiramisu to tylko Tiramisu z prawdziwymi żółtkami i serkiem mascarpone. Wszelkie zamienniki są po prostu nietrafione. Jeśli nigdy nie próbowaliście Tiramisu na żółtkach – spróbujcie koniecznie. Bije wszystkie inne na głowę :)
Podaję Wam mój ulubiony przepis na Tiramisu w formie, z idealnie dobranym przeze mnie stosunkiem kawy do amaretto, które są kluczowe w tym deserze.
Deser Tiramisu polecam na wszelkie rodzinne imprezy, szczególnie że deser ten można przygotować do dwóch dni wcześniej. Po prostu z każdym dniem staje się lepszy :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation