Inne

Moje portfolio

Przepisy kulinarne - DoradcaSmaku.pl - Domowe czekoladki cz.1

Mleczne serduszka z czekolady deserowej z whisky:

Mleczne serduszka z nadzieniem z whisky wymagały trochę więcej pracy i czasu, ale naprawdę warto było podjąć się tego zadania :)
Rozpuściłam gorzką czekoladę w kąpieli wodnej i za pomocą pędzelka wysmarowałam nią silikonowe foremki do czekoladek. Należy to uczynić dwukrotnie, by warstwa była dostatecznie gruba.
Rozpuściłam 50g masła w rondelku, dodałam 3 pełne łyżki mleka skondensowanego słodzonego. Gdy składniki się połączyły, dodałam 2 łyżki whisky i wymieszałam.
Nadzienie wlewałam do foremki z czekoladą małą łyżeczką, by nie pobrudzić nadzieniem ścianek zostawiając 2 mm wysokości bez nadzienia. Rozpuściłam resztę czekolady i wlałam, tworząc dno czekoladek. Zostawiłam do stwardnienia, najlepiej w temperaturze pokojowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation