Kuchnia

Jedzonko

Placuszki z płatków ryżowych, z malinami i ricottą

Składniki
szklanka płatków ryżowych błyskawicznych firmy Kupiec
szklanka wody
100 g serka ricotta
100 g śmietanki
2 łyżki cukru pudru
2-3 łyżki mąki
200 g malin
olej do smażenia

Przygotowanie




Płatki ryżowe KUPIEC ugotować w wodzie wg przepisy na opakowaniu. Przestudzić, wymieszać ze śmietanką, serkiem i cukrem pudrem. Dodać mąkę i dokładnie połączyć. Na koniec delikatnie wmieszać maliny. Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta, lekko spłaszczając. Smażyć placuszki z obu stron, aż się przyrumienią. Odsączać na papierowym ręczniku i podawać na ciepło lub zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation