Kuchnia

przystawki zakąski pasty

Moje Walijskie Pichcenie ... : RYBY POD RÓŻNĄ POSTACIĄ
Składniki:

6 filetów ze śledzia
2 cebule
słoiczek koncentratu pomidorowego 200g
ketchup pikantny (1 czubata łyżka - do smaku)
papryka konserwowa
łyżeczka miodu
słodka papryka
szczypta pieprzu
olej do podsmażenia


Wykonanie:
Filety śledziowe moczymy w mleku ok 2h. Następnie kroimy je w paski, pieprzymy i odkładamy do miseczki. Cebulę kroimy w paski, smażymy na oleju na złoty kolor. Paprykę kroimy w kostkę przekładamy do podsmażonej cebulki. Dokładamy koncentrat pomidorowy, ketchup, miód i podsmażamy całość ok 5 minut. Doprawiamy do smaku ew.solą lub pieprzem. Studzimy.Zimną zalewę mieszamy z pokrojonymi śledziami. Odstawiamy na 1h do lodówki, w celu schłodzenia i "przegryzienia się " smaków.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation