Kuchnia

KUCHNIA

Moje Walijskie Pichcenie ... : PRZYSTAWKI I PRZEKĄSKI

A ja miałam:

100g pieczarek
100g szynki (lub innej chudej wędliny)
ser mozzarella ok 50g
sól
pieprz
ostra papryka
olej
bułka tarta
koperek zielony (świeży lub mrożony)
2 jajka
3-4 kromki chleba
2 gotowane na twardo jajka



Wykonanie:

Pieczarki i szynkę kroimy na drobną kosteczkę. Przesmażamy na minimalnej ilości oleju. Studzimy. Chleb kroimy w kosteczkę. Jajka ścieramy na tarce na oczkach lub kroimy nożem na drobną kostkę.




W misce mieszamy wszystkie wymienione składniki, wbijamy jajka, dorzucamy mozzarellę strata na drobnych oczkach, przyprawy, koperek i wszystko dobrze wyrabiamy na jednolitą masę. Dłońmi zwilżonymi w zimnej wodzie formujemy płaskie placuszki (kotleciki) i obtaczamy każdy w bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym dość mocno oleju. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku i ... zjadamy: z ketchupem, surówką lub po prostu same. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation