Kuchnia

kuchnia

placki ziemniaczane z wĘdzonym Łososiem

3 jajka
½ szklanki pełnotłustego mleka
2 dymki, posiekane
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
¾ szklanki puree ziemniaczanego
¼ szklanki mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
½ łyżeczki soku cytrynowego
ok. 300g wędzonego łososia
garść koperku

wymieszaj razem jajka, mleko, cebulę i oliwę z oliwek. dodaj puree, mąkę, proszek do pieczenia i sok z cytryny.

wlej 1 łyżkę stołową ciasta na rozgrzaną patelnię. smaż ok. 30 sek. z każdej strony.

odstaw placuszki do wystygnięcia. małe kawałki łososia połóż na każdym placku i przyozdób pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation