Kuchnia

Dania główne

Anyżkowo: Spaghetti z buraczanym pesto i niebieskim serem pleśniowym
Składniki :
makaron spaghetti #omnomnom,
2 pieczone buraki,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki orzeszków piniowych,
sok z 1/2 limonki,
sól,
pieprz,
2-3 łyżki oliwa z oliwek,
ser parmezan starty,
ser niebieski pleśniowy,
Przygotowanie :

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Buraki dokładnie oczyść i owiń folią aluminiową. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min aż będą miękkie. Buraki zostaw w folii. Ostudzone buraki obierz ze skórki i pokrój na mniejsze kawałki. Do miski wrzuć buraki, czosnek, orzeszki, oliwę i wlej sok z limonki. Zmiksuj dokładnie blenderem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gorący makaron przełóż do buraczanego pesto i dokładnie połącz składniki. Całość posyp startym parmezanem i niebieskim serem pleśniowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation