Kuchnia

napoje

Pyszny koktajl z imbirem.
Oto przepis:

1 pomarańcza
1 gruszka
1 jabłko
ok. 2 cm świeżego imbiru

Pomarańczę obierz, podziel na cząstki. Gruszkę i jabłko umyj (nie obieraj), usuń pestki, pokrój na mniejsze kawałki. Imbir obierz ze skórki, pokrój w plasterki. Zmiksuj z tych składników w blenderze gęsty koktajl z dodatkiem kilku łyżek wody.

Uwaga:
Kiedy miksujesz w blenderze, lepiej jest dorzucać składniki stopniowo, po kolei.

Świeży imbir ma wewnętrzne włókna, które biegną w określonym kierunku. Spróbuj tak pokroić imbir, żeby cięcie przebiegało wzdłuż włókien, a nie w poprzek – wtedy łatwiej go pokroisz i unikniesz ciągnących się „włosów”. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation